HTML

MOME BLOG

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (korábban Magyar Iparművészeti Egyetem, Iparművészeti Iskola, Magyar Iparművészeti Főiskola) blogja

2008.01.08. 20:43 MOME

Kopek Gábor

Kopek Gábor (Komló, 1955. január 27. – ) fotográfus, médiaművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rekora 2006-tól, tanszékvezető tanár.

Diplomáját 1981-ben szerezte meg a lipcsei Grafikai és Könyvművészeti Főiskolán (Hochschule für Grafik und Buchkunst). Gollob Józseffel, Zelnik Józseffel és Márczi Imrével összefogva indította el 1985-ben a Magyar Iparművészeti Egyetemen az önálló videó szakot. 2003-ban szerezte meg a DLA tudományos fokozatát. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem általános rektorhelyettese, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének tagja. Vendégprofesszor a stuttgarti Merz Akadémián, a groningeni Minerva Akadémián és a berlini Universität der Künstén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mome.blog.hu/api/trackback/id/tr7289996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása